Haven

Visie | Medewerkers | Inschrijven | Cursusdagen | Kalender & Prijzen

“Art is the journey of a free soul” 

Alev Oguz

 

Cursusinhoud: terug

De Antwerpse haven biedt een caleidoscoop aan inspirerende, onwerkelijke perspectieven en betoverende spectaculaire industriële sites.
De Antwerpse kunstenaar Eugeen van Mieghem ging ons rond 1900 reeds voor.

Het was tevens ook tijdens deze periode dat de Red Star Line begon met het vervoeren van emigranten naar de Nieuwe Wereld.

Van ‘op de eerste rij’ maakte hij honderden tekeningen van havenactiviteiten, schepen en ‘de gewone mens’. Zijn moeder had een cafe aan de overkant van de Red Star Line. Tijdens deze workshops gaan we aan de slag met de techniek van de cinema uit de 19de eeuw: het panorama.

Oorspronkelijk een gigantisch doek of fresco waarop meestal heldhaftige, spectaculaire taferelen waren afgebeeld. Door het formaat en de vorm: een 360* doek waarbij de waarnemer in het middelpunt staat, ervaart de kijker de actie op het schilderij als staat hij er als het ware middenin. Het panorama kan men beschouwen als een 3D filmprojectie. Wij gaan aan de slag in de haven met een lange strook papier waarbij we onszelf in het middelpunt van de havenactiviteiten stellen. Het effect is overrompelend.

Tijdens de middag genieten we van een fijne lunch op een bijzondere plek.

 

Deze workshop gaat pas in 2020 weer door.

Eugeen van Mieghem:

 

Red Star Line Museum:

Panorama Waterloo:

 

 

 

 

 

Cursusdagen: terug

De cursus wordt zowel op vrijdag als op zaterdag aangeboden:
Geen cursussen

Voor de volledige cursus betaal je de totaalprijs van € 330-,

Inschrijven: terug

Inschrijven kan via het inschrijfformulier.

Inspiratie: