Tuinen

Visie | Medewerkers | Inschrijven | Cursusdagen | Kalender & Prijzen

“Die linie ist ein punkt, der spazieren geht”

Paul Klee

Cursusinhoud: terug

Tuinen en tekenen zijn al eeuwen een twee-eenheid.
In het Engeland van de 18de eeuw was het zelfs een zeer gewaardeerd genre. Net als pianospelen, borduren, dichten en muziek maken behoorde het tot de talenten die jonge vrouwen hoorden te beheersen. Kostbare tekeningen van botanische aard en liefst uit verre overzeese koloniën werden gretig verzamelt. De tuin is natuurlijk al sinds de middeleeuwen (Hortus conclusus) het symbool bij uitstek van de beschaafde, gecultiveerde natuur.

Het wilde, het gevaarlijke alsook het ongecontroleerde van de natuur werd er in toom gehouden en dit als metafoor van het onder controle houden van menselijke driften. De tuin is tegelijk natuur als cultuur, vrij en bedacht. De tuin en bij uitbreiding het landschap is daardoor bij uitstek een geliefd tekenonderwerp. De tuin biedt interessante thema’s die bij het tekenen aan bod kunnen komen. Details, ‘stil’levens, samengestelde composities, perspectief. We bezoeken verschillende historische kasteeltuinen.

In de voormiddag worden we gegidst door Elsie en komen we veel te weten over de tuin, tuinweetjes en tuintips, tuinarchitectuur, tuinhistorie, ..

In de namiddag gaan we aan de slag met Oost-Indische inkt en Ecoline. De focus ligt op het omgaan met licht en sfeer in uw werkstuk.

Tijdens de middag genieten we van een heerlijke lunch of (indien de weersomstandigheden het toelaten) van een echte Engelse picnic.

 

 

Hortus Conclusus:

Aantal workshops: 4

Workshopdagen: 20/04/2019, 18/05/2019, 01/06/2019, 08/06/2019.

Kostprijs (*): 90-, euro. per workshop. 350-, euro voor alle 4. (wanneer in 1 keer betaald).

Doelgroep: Fijnproevers, rustzoekers, liefhebbers van mooie tuinen.

Maximum aantal: ca. 10 a 12 deelnemers.

Moeilijkheidsgraad: Geen tekenervaring.

(*): Gids, tekencursus, tekenmateriaal, stoel, ezeltje, water, koffie en thee, lunch excl. drank en  excl. vervoer)

 

 

 

Cursusdagen: terug

Geen cursussen

Voor de volledige cursus betaal je de totaalprijs van € 350-,

Inschrijven: terug

Inschrijven voor de cursusdagen Tuinen kan via het inschrijfformulier.