Kuuroorden

Visie | Medewerkers | Inschrijven | Cursusdagen | Kalender & Prijzen

“Manche mochten’s heiß”

J.W. von Goethe

Cursusinhoud: terug

Een prachtige onvergetelijke reis naar de bakermat van het kuren op het Europese vasteland: Tsjechië. Ofschoon het internationaal gebruikte begrip ‘spa’ afkomstig is van het gelijknamige Belgische Spa wordt kuren gedomineerd door Oost-Europese landen. Waarschijnlijk komt dit door de lange romeinse traditie van het kuren in Byzantium. Kuuroorden waren de voorlopers van het begrip ‘vakantie’ in de 19de eeuw van de internationale jetset. Men kuurde niet alleen ‘voor de gezondheid’, maar zeker ook voor het grootstedelijke karakter van deze kuuroorden. ‘Rich and famous’ verzamelde er zich terwijl een grote groep mensen in hun kielzog volgenden: parvenu, courtisanes, wonderdokters, musici, artiesten, oplichters,..

Men kon er naar het casino, concerten bijwonen, de nieuwste dansen leren, dure kleding en juwelen aanschaffen, de nieuwste literatuur en poëzie tot zich nemen, internationale dans- en theatervoorstellingen bezoeken, ..

Kuuroorden zijn vaak een smeltkroes van bijzondere architectuurstijlen: Exotisme, Art Nouveau, zee- en kustarchitectuur, Kitsch en Camp.

Voor het eerst zal Luc De Backer de architectuur van kuuroorden aanwenden als tekenmateriaal. Hijzelf reist reeds jarenlang naar kuuroorden om er te werken aan tekeningen, aquarellen, etc.

Kuuroorden zijn vaak een inspiratiebron geweest voor vele kunstenaars: Goethe, Rainer Maria Rilke, Thomas Mann, Marcel Proust, Wagner, Verdi, Sargent, Turner,..

Voor deze reis werkt hij samen met een dichter/schrijver die vanuit de literatuur dit 19de eeuwse fenomeen gaat kaderen.  

We overnachten 6 nachten in 2 prachtige luxe belle epoque hotels:

Drie nachten in www.pupp.cz in Karlovy Vary (Carlsbad).

Drie nachten in Health Spa Resort Nové Lázně  www.danubiushotels.com Mariánské Lázně.

We maken gebruik van eigen vervoer.

Een chauffeur/chaufeusse die behalve zichzelf, die andere medecursisten meeneemt krijgt van mij zijn eten betaalt (ontbijt, lunch en diner excl. drank).

Aantal workshops: 6

Workshopdagen: 8 tem. 15 juni.

Kostprijs (*): 1150-, euro.

Doelgroep: Rust- en meerwaardezoekers.

Maximum aantal: ca. 10 deelnemers.

Moeilijkheidsgraad: Geen tekenervaring.

(*): Gids, workshops, alle tekenmateriaal, stoel, ezeltje, overnachten, ontbijt, lunch, diner.

 

Ps. Niet goedkoop, maar u overnacht, maakt kunst en dineert op werkelijk historische plekken.

 

 

 

 

 

Cursusdagen: terug

Geen cursussen

Inschrijven: terug

Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier.

Inspiratie: