Medewerkers

Medewerkers:

Luc De Backer (Tekenen/oprichter van kunstbeleving.be):

(Zie: Wie ben ik)

http://www.kunstbeleving.be

Cursus Wijn:

Rudolf van den Eerenbeemt (Bewustzijns- en belevingscoach):

 

Frederik Cornelis (Kok/Wijnbouwer-wijnmaker):

 

Adriaan Cornelis (Tuinder/Wijnbouwer-wijnmaker):

Isabelle Vanmarsenille, eigenaar van het hoevehotel Karrehof kan men beschouwen als “the godmother” van het plattelandstoerisme in Vlaanderen. Beide zoons, Frederik Cornelis en zijn broer Adriaan Cornelis verdienden elk hun sporen los van het moederbedrijf. De Limburgse gastvrijheid zit diepgeworteld in hun bloed. Frederik studeerde voor kok aan de gerenommeerde hotelschool Ter Duinen te Koksijde. Adriaan legde zich toe op het verbouwen en maken van wijn. Beiden zijn ze opgeleid als wijnbouwer-wijnmaker. Van thuis uit stond de natuur en de wijze waarop je met de natuur omgaat op een bijzondere plaats. Ondertussen zijn beide kinderen stilaan klaar om de fakkel van hun moeder over te nemen. Frederik en Adriaan zijn beiden grote voorstanders en liefhebbers van biodynamische land- en tuinbouw en -druiventeelt. In 2017 kwam zowaar hun droom uit. Mama ontvangt, Frederik kookt in zijn eigen restaurant dat verbonden is aan het Karrehof en Adriaan zorgt voor natuurzuivere groenten en wijn uit eigen moestuin en wijngaard: Wijndomein Marsnil. Hun driemanschap zorgt voor weldaad, welzijn, gezondheid en liefde.. Veel gasten hebben de weg tot dit kleine Hof van Eden reeds lang gevonden en weten te appreciëren. In 2018 willen ze hun gasten laten genieten van al dit moois samen met beeldend kunstenaar, decor- en kostuumontwerper Luc De Backer.

http://www.domeinmarsnil.be

 

An De Backer (Schoonheidsspecialiste):

Van jongs af ben ik gefascineerd door schoonheid, zorgdragen voor het lichaam en een verzorgde uitstraling te hebben. Ik ben me hier verder in gaan verdiepen en heb mijn diploma behaald in voedingsleer. Mijn speciale aandacht gaat uit naar complexe huidproblemen.
Naast het gebruik van schoonheidsproducten van farmacologische kwaliteit verdiep ik mij in de toepassing van producten uit de natuur als daar zijn gemalen pitten en olie van abrikoos, kers, druif, lijnzaad, plantenextracten, … Tijdens de cursus ‘Wijn en Tekenen’ in het Karrehof te Batsheers kunt u kennis gaan maken met wijnmost als schoonheidsbehandeling dat verkregen is bij het persen van de druiven die op het domein zijn verbouwd.
 Bij het persen van druivenpitten komen krachtige antioxidanten vrij: dit is als antirimpelmiddel een waar wondermiddel en bovendien aantoonbaar kankerwerend.

 

Laure Kempeneers (Voedingsdeskundige/wijndeskundige/wijnondernemer):


Laure heeft een Bachelor Biotechnologie op zak met specialisatie Voedingsmiddelentechnologie. In haar specialisatiejaar liep ze stage bij Peter Colemont op het wijndomein Clos d’Opleeuw. Ze implementeerde een autocontrolegids voor het bedrijf opdat het ‘in regel is met’ de voedselveiligheid en de traceerbaarheid van het product.
Daarna volgde ze in Bordeaux de opleiding ‘Vins & Spiritueux’ aan het IPC (Institut de Promotion Commerciale) en een MBA Marketing and Management of Wine aan de INSEEC Business School. Hiervoor deed ze o.a. stage in Shanghai.  Nadien opende ze haar eigen wijnhandel Verivino in Sint-Truiden. Een walhalla voor de verwende fijnproever.
http://www.laurekempeneers.com

 

Britt Truyts (Sopraan, operazangeres- en concertsoliste):

De voorbije jaren zong Britt een breed scala aan operarollen in de VS en in Europa, zoals Donna Elvira (Don Giovanni), Die Marschallin (Der Rosenkavalier), Ann Putnam (The Crucible), Female Chorus (The Rape of Lucretia), Antonia (Les Contes d’Hoffmann) en Fünfte Mägd (Elektra). Contessa Almaviva (Le Nozze di Figaro). Ze  vertolkte zowel rollen in het theater van Lemberg (Oekraïne) als in Chautauqua (NY). In de coproductie van Opera Studio Amsterdam en Toneelgroep Amsterdam stond Britt op de planken in de productie Ifigeneia in Aulis.
Op het concertpodium heeft ze succes als soliste in oratoria waaronder het Requiem van Verdi, Messe in A van Franck, Ein deutsches Requiem van Brahms, Vivaldi’s Gloria en Rossini’s Petite Messe Solenelle. Tijdens het Shostakovich Festiaval in Maastricht trad ze op met de 7 Songs on Poems of Alexander Blok en Jiddische Lieder.
Verder heeft Britt orkestraal werk op haar repertorium als daar zijn Vier letzte Lieder Van R. Strauss, Les chants d’Auvergne van Canteloube, Wesendonck Lieder van Wagner en Les Nuits d’été van Berlioz.
Bovendien, had ze het genoegen om samen te werken met hedendaagse componisten als Ricky Ian Gordon, Ben Moore en Adriaan Jacobs. Van deze laatste zong ze in 2011 de wereldcreatie in de Singel te Antwerpen.

http://www.britt-truyts.com

 

 

Cursus Barok:

Kristel Bekers (Historica/Stadsgids):


Kristel is opgeleid als historica. Als leerkracht brengt ze jongeren inzicht bij in geschiedenis en actualiteit. Ze zegt “Ik wil het verleden laten beleven, maar altijd met respect voor de wetenschap en de feiten”. Elk jaar gidst ze met veel passie haar studenten door de Italiaanse steden, musea en landschappen in ‘haar’ klassieke ‘Grand Tour’ van Pisa tot Napels. Aan het project ‘Kunstbeleving’ wilde ze graag meewerken om bezoekers kennis te laten maken met de prachtige architectuur die Antwerpen rijk is.
http://antwerpguides.com

 

Cursus Gotiek:

Annick Mannaerts (Fotograaf/Stadsgids):

Annick is fotograaf en oprichter van Antwerp Guides . Ze zegt over zichzelf: “Ik kijk vanuit bewondering en verwondering naar de zaken om mij heen, eerst als toeschouwer en daarna als deelnemer. Dit trek ik door in mijn gidsbeurten die gericht zijn op kleine groepen om interactie te stimuleren”.
http://www.antwerpguides.com

 

Cursus Tuinen:

Elsie Deraedt (Rozengoeroe):

Elsie behoort in de Lage Landen tot de crème van het ‘tuinbeleven’. Rozenexperte, auteur van verschillende boeken, voormalige eigenaresse van een beroemde tuin in de Loire (Chinon). Vermaard voor haar ‘Roses of Flanders’, het enige parfum dat de Vlaamse regering sinds 1999 meeneemt in zijn diplomatieke koffers onder de benaming: ‘Best of Flanders’. Op en top verliefd, bevlogen en enthousiast op tuinen en planten en het delen hiervan met andere liefhebbers. Elsie is net als een kostbare roos een dame om te koesteren!
http://elsiederaedt.com

 

Cursus Dodendakkers:

Tamara Ingels (Kunsthistorica/Gids):


Professor Dr. Tamara Ingels is kunsthistorica. Ze werkt als zelfstandig consulent aan projecten in de erfgoedsector. Als docent geeft ze vormingen en lezingen in samenwerking met diverse educatieve organisaties. Ze gaf meerdere jaren vakdidactiek Kunstwetenschappen aan de lerarenopleiding (VUB) en is reeds vele jaren actief als gidsenopleider. Haar expertise in dit veld bouwde ze op door vele jaren ervaring als gids en cultuurbemiddelaar. Ze specialiseerde zich in funerair erfgoed en de specifieke didactiek die komt kijken bij het gidsen op begraafplaatsen.

http://intro-cultuur.be