Praktisch

Carpoolen:

Wie minimum drie mensen kan meenemen (behalve zichzelf) heen en terug naar een vooraf bepaalde afgesproken plaats krijgt een gratis lunch aangeboden.

Ervaring/tekenvaardigheid:

Het gaat in eerste instantie om het plezier van in alle rust met elkaar te kunnen delen en werken.
Voor deze dagcursus hoef je niet perse al tekenervaring te hebben. Ik zal wel tips en uitleg geven rondom het tekenen en de waarneming.
Daarnaast gaat het zeker ook om je vrij te voelen datgene wat waargenomen wordt op geheel eigen wijze creatief te uiten op papier. De werken zullen niet centraal beoordeeld worden, want het accent ligt meer op de beleving dan op de techniek. Tekenen is wat mij betreft een intieme, persoonlijke beleving van het onderwerp. Een persoonlijke bespreking kan natuurlijk wel.

Kleding:

Tekenen is een buitenactiviteit. Neem altijd een regenjasje mee. Een paraplu is bij het tekenen onhandig. In het voor- en najaar is een warme pull fijn. Zorg wel dat je er vrije polsen in hebt. Tijdens de zomeractiviteiten is een pet of hoed echt noodzakelijk om 2 redenen.
1. Je hoofd beschermen tegen verbranding.
2. Met de zon in je ogen kan je niet scherp kijken naar het onderwerp.
Een zonnebril is handig omdat papier in je ogen reflecteert.
Zorg voor lichte, comfortabele schoenen.

Eten en drinken:

Ik ben voorstander van samen te lunchen en/of dineren al naar gelang de workshop.
Het is prettig om te delen en te kletsen! Het bevordert de groepsdynamiek. Daarom wordt samen eten gestimuleerd.
De cursusprijs is in principe altijd (tenzij uitdrukkelijk anders vermeld) incl. eten en excl. drank en incl. koffie/thee/water. Dit bedrag kan nooit in mindering gebracht worden van de cursusprijs. Tijdens het tekenen zorg ik voor voldoende water.

Materiaal:

Tijdens alle cursussen wordt het tekenmateriaal door mij verzorgd: verschillende papier(soorten), potloden, pen, rietpen, inkt, etc., incl. een comfortabele stoel, een veldezeltje.
U bent natuurlijk geheel vrij uw eigen favoriete schetsboekje, potloden, stoeltje, ezeltje, etc. mee te nemen.