Spiritualiteit

Visie | Medewerkers | Inschrijven | Cursusdagen | Kalender & Prijzen

“De stilte is de slaap die de wijsheid voedt”

Francis Bacon

Cursusinhoud: terug

Voor de eerste keer wil ik samen met andere cursisten de kracht van de stilte vast leggen in het moment. Het moment van de tekening. Met behulp van de geste vanuit het Latijnse begrip ‘Gestus’ wat vertaald kan worden als houding, gebaar wil ik het spontane maximaal inzetten bij het tekenen van een bijzondere magische in Nederland. 

Bij een megalithisch monument denkt men allicht spontaan aan Stonehenge in het Verenigd Koninkrijk of aan de Megalieten van Carnac toch kent ook Nederland en Belgie bijzonder boeiende spirituele plekken.

 We gaan tekenen vlak over de Belgische grens, bij Goirle. Een kleine gemeente ten zuiden van Tilburg op de Regte Hei(de). Een prachtig natuurdomein met verschillende zgnd. Paalgraven uit de Midden-Bronstijd (2000-700 v.Chr.). Zeer indrukwekkend!

De workshop bestaat uit 2 dagdelen:

In de voormiddag maken we een wandeling op het domein van ruim 250 ha. en krijgen we een interessante toelichting door Jurre Yntema uit Baarle-Nassau. Hij is druïde en expert.

Vervoer: We verplaatsen ons met eigen wagen. 

De chauffeur die drie andere medecursisten behalve zichzelf meeneemt betaalt geen middaglunch excl.  drank.

Deze reis naar spirituele plekken in Nederland zal de komende jaren een ketting vormen met reizen naar verschillende spirituele plekken in Europa.

Data: De workshop gebeurd dit jaar twee maal: woensdag 20 maart (begin van de lente) en vrijdag 21 juni: de langste dag. 

Afspraak: Parkeerterrein Bricoplanet (voor de ingang), Noorderlaan 53 te Antwerpen om 9 uur ’s ochtends. Terugkomst voorzien rond 18 uur.

Middaglunch: Bij mooi weer voorzien we een picnic. Bij minder mooi weer lunchen we bij eetcafe.

Kostprijs: 85-, euro.

Vanwege het intieme karakter is de workshop beperkt tot 10 personen.

Aantal workshops: 2

Workshopdagen: 20/03/2019 en 21/06/2019.

Kostprijs: (*): 85-, euro per workshop. 150-, euro voor de twee samen.

Doelgroep: Rust- en meerwaardezoekers.

Maximum aantal: 10 deelnemers.

Moeilijkheidsgraad: Geen tekenervaring.

(*) Workshop, alle tekenmateriaal, water, koffie en thee tijdens het tekenen, vertelling door Jurre, lunch excl. drankjes.

 

 

 

 

 

 

 

Cursusdagen: terug

Geen cursussen

Inschrijven: terug

Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier.

Inspiratie: